Veel mensen hebben tegenwoordig al gekozen voor kunstplanten. Tegenwoordig is het lastig om het verschil te zien tussen echte en kunstplanten en omdat ze weinig onderhoud nodig hebben zijn nep planten een nieuwe favoriet. Helaas kunnen kunstplanten ook slecht tegen UV licht. UV stralen kunnen de kleur van de bladeren verkleuren en de kwaliteit beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kunstplanten te beschermen tegen het UV licht. In dit artikel delen we 4 handige tips om je kunstplanten te beschermen en ze er langer mooi uit te laten zien.

pexels scottwebb 311458

Plaats je kunstplanten niet in direct zonlicht

De handigste tip is om de planten niet in direct zonlicht te plaatsen. Zelfs als je kunstplanten binnen staan, kunnen ze nog steeds worden beschadigd door het licht. Plaats je kunstplanten daarom op een plek waar ze niet direct worden blootgesteld aan zonlicht, zoals in de schaduw van een raam of onder een overhang. Als je kunstplanten buiten staan, overweeg dan om ze te plaatsen onder een overkapping of in de buurt van een zonnescherm om ze te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. 

Gebruik screens om UV stralen te blokkeren

Naast de planten niet direct in de zon te plaatsen kan het slim zijn om de planten te beschermen via screens. Screens zijn dunne, transparante materialen die UV-stralen kunnen blokkeren en de planten beschermen tegen verkleuring en schade. Je kunt screens gebruiken op ramen en deuren om het binnenvallende zonlicht te filteren en je kunstplanten te beschermen. Daarnaast kun je ook screens gebruiken in de tuin of op het balkon om je kunstplanten buiten te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Maak gebruik van speciale UV-beschermende sprays

Wat je ook doet, er bestaat altijd een kans dat de planten worden blootgesteld aan UV stralen. Om je kunstplanten extra te beschermen tegen het  UV-licht, kun je gebruikmaken van speciale UV-beschermende sprays. Deze sprays zijn een beschermende laag over de bladeren van de planten en helpen om de kleur te behouden. Hierdoor zien ze er altijd nieuw uit. Breng de UV-beschermende spray regelmatig aan op je kunstplanten om ze altijd te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-licht.

Reinig je kunstplanten regelmatig

Naast het beschermen van je kunstplanten, is het ook belangrijk om ze regelmatig te reinigen. Hierdoor behouden ze altijd hun goede staat. Stof en vuil kunnen zich ophopen op de bladeren van je planten en ervoor zorgen dat ze er dof en vies uitzien. Gebruik een zachte doek of een speciale plantenspray om je kunstplanten regelmatig schoon te maken en ze er fris en levendig uit te laten zien. Door ze regelmatig te reinigen blijven ze langer mooi.