Op steeds meer plekken in Nederland zie je ze; kunstbloemen van partijen als Flowercrush.nl. Langzaam maar zeker verdwijnen echte bloemen uit vele woningen en restaurants. Maar waarom is dit het geval? Er zijn meerdere redenen die de plotselinge boom van kunstbloemen kunnen verklaren. In deze blog leer je meer over deze redenen zodat je zelf beter kunt beslissen of kunstbloemen de juiste keuze voor je eigen woning zijn.

6172

De kwaliteit van de aanbieders is omhoog gegaan

De eerste reden dat kunstbloemen zo in trek zijn, heeft te maken met de partijen die dit soort bloemen aanbieden. Enkele jaren geleden waren er maar weinig bedrijven die kunstbloemen aanbieden. Daardoor was er weinig druk om betere kwaliteit kunstbloemen te leveren aan consumenten of bedrijven. Inmiddels is deze situatie veranderd. Door de toename in vraag, moest het aanbod mee en werden bedrijven geforceerd om een tandje bij te zetten op het gebied van kwaliteit. Tegenwoordig is de maatstaf dus vrij hoog, waardoor kunstbloemen een blijvertje zijn in elk huishouden en horecaplek.  

Meer keuze

Ten tweede zijn kunstbloemen de afgelopen jaren steeds populairder geworden door de ruime keuze die er is. Er is een verscheidenheid aan beschikbare ontwerpen en kleuren. Consumenten kunnen nu kiezen uit een brede selectie kunstbloemstukken, van traditionele boeketten tot moderne, abstracte stukken.Hetzelfde geldt ook voor bedrijven die hun ruimtes optimaal willen inrichten. Mensen hechten steeds meer belang aan de vrijheid om veel keuzes te kunnen maken, en het feit dat dit ook met kunstbloemen zo is heeft ervoor gezorgd dat ze erg in trek zijn.

Online bestellen is mogelijk

Verder zijn kunstbloemen naarmate de tijd verstreken is zo in trek door het gemak van online bestellen. Online kunstbloemen kopen is handig omdat consumenten dan vanuit hun eigen huis kunnen winkelen, en vaak tegen gereduceerde prijzen. Bovendien bieden veel online winkels een grote verscheidenheid aan soorten kunstbloemen die misschien niet verkrijgbaar zijn in traditionele winkels. Tevens is online bestellen vaak sneller en betrouwbaarder dan het kopen van dit soort bloemen in een fysieke winkel. Al deze dingen maken kunstbloemen erg populair bij moderne consumenten.

Een voorkeur voor duurzaamheid

Kunstbloemen zijn tot slot populairder geworden vanwege hun duurzaamheid. In tegenstelling tot verse bloemen hoeven kunstbloemen niet regelmatig besproeid en bijgeknipt te worden, waardoor ze langer meegaan. Bovendien hoeven ze niet zo vaak vervangen te worden of te worden schoongemaakt vergeleken met verse bloemen, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn voor het decoreren van huizen en speciale evenementen. Het duurzame gemak van kunstbloemen is een belangrijke factor in hun groeiende populariteit.

Al met al zijn er meer dan genoeg redenen op te noemen die de hype rond kunstbloemen kunnen rechtvaardigen. Daarom is het zeker slim om dit soort bloemen voor je eigen huishouden te overwegen.