Wij Nederlanders hebben graag planten in de vensterbank, maar er zijn veel problemen. De zon kan de bladeren van sommige soorten uitdrogen en het wordt snel te warm door de verwarming of andere factoren die de ruimte voor een plant binnen beperken. Je zit opgescheept met slechts beperkte opties voor wat je in de vensterbank kunt zetten, dus het vinden van oplossingen is belangrijk! Er zijn manieren om deze problemen te omzeilen door creatief te zijn met welke planten je waar zet…

Vetplanten en cactussen in de vensterbank doen het bijvoorbeeld heel goed, omdat ze niet veel water of verzorging nodig hebben, omdat het moeilijk is ze te veel water te geven. De andere optie is het laten groeien van klimop (Hedera Helix) op de muren buiten het raam. Deze plant houdt van vochtige grond, dus je zult ze regelmatig moeten besproeien met wat nevel, maar afgezien daarvan hebben ze nauwelijks aandacht nodig, waardoor dit een ideale plant is voor binnenshuis!

Vensterbankplant

Vensterbank stijlen

Vensterbanken zijn de perfecte plek om leuke woonaccessoires neer te zetten omdat je zo een persoonlijke ruimte in je huis kunt creëren. Bovendien ziet een lege vensterbank er saai uit en laat het mensen gluren naar wat je binnen hebt!

  • Vensterbankdecoratie – Vensterbanken kunnen op verschillende manieren worden vormgegeven. Als u houdt van rust, reinheid en orde tot een minimum beperkt, kies dan één of twee grotere items zoals luxe plantenbakken of plantenmanden op uw vensterbank ter decoratie. Hoge smalle plantenbakken zijn ook goede voorbeelden die goed passen in elke vensterbank en toch wat flair toevoegen met hun designdetails
  • Kleur bekennen – Natuurlijk kun je ook de andere kant op gaan en kleur bekennen. De gele trend is in en je kunt er helemaal voor gaan door je vensterbank helemaal te versieren. Breng wat zonneschijn naar binnen door veel verschillende soorten voorwerpen te gebruiken die helemaal bedekt zijn in dezelfde kleur, van helder citroengeel tot pastelkleurig geel (als je echt durft). Alles kan als het gaat om het toevoegen van meer warmte dan normaal op deze koude winterdagen, dus ga je gang- geef jezelf toestemming om niet bang te zijn!
  • Centreren – Als u een gele collectie kiest, zet ze dan allemaal samen als één groep op de vensterbank. Op die manier ziet het er overzichtelijker en minder rommelig uit in uw woonkamer. Je kunt dit hele thema bij elkaar brengen door hier en daar wat kleine gele accenten aan te brengen om de aanwezigheid ervan in het interieur te benadrukken zonder dat het te veel opvalt dat je maar één kleurenschema in je hele huis gebruikt.
  • FlexibelVazen zijn een flexibel en leuk accessoire. Ze kunnen voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt, van het uitstallen van uw keukengerei tot het versieren van de vensterbank met katjes of droogbloemen. Als je net als ik vaak van stijl verandert, zit je met vazen nooit vast!

Het kiezen van de juiste vensterbankplant

Bij het kiezen van de juiste vensterbankplant zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Hoeveel verschillende potten passen er bijvoorbeeld op de vensterbank? Als er te veel rommel is of als het er rommelig uitziet met veel kleine potplanten, dan ziet dat er misschien ook niet mooi uit. Let ook op jaloezieën en gordijnen, die moeten open en dicht kunnen, in tegenstelling tot de bladeren van uw planten!

Voor wie zijn vensterbank wil versieren, kan het moeilijk zijn om de beste plant te kiezen. En dan is er nog al dat onderhoud: regelmatig water geven en dode bladeren verwijderen zijn slechts twee van de vele klusjes die je moet doen als je voor een levende plant zorgt.

Gelukkig kiezen meer mensen dan ooit tevoren voor kunstplanten – en die hebben helemaal geen onderhoud nodig! Deze lijst zal je helpen bij je keuze; deze soorten doen het goed op zonnige plekken of schaduwrijke plekken.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides)

De pannenkoekenplant is niet meer weg te denken uit het interieur. De jaren ’70 en ’80 waren het hoogtepunt van de populariteit van deze plant, maar ook vandaag zijn ze nog altijd in bijna elk huis te vinden!

Een echte pannenkoekplant kan alleen niet tegen direct licht, dus je zet hem niet zomaar op je vensterbank. Jammer, want de pannenkoekenplant is prachtig en zou voor voorbijgangers een geweldige blikvanger zijn! Gelukkig is dit probleem verholpen met kunstplanten!

Voor een kamer met weinig vensterbankruimte zal een kunst pannenkoekplant zeker passen. Dit komt omdat de hoogte van dit boompje niet meer dan 25 centimeter hoog is en dus overal zonder problemen kan worden geplaatst.

Bonsai Boompje

Bonsai-bomen zijn miniatuurversies van gewone, volwassen planten. Ze zijn er in vele variëteiten en zijn over de hele wereld te vinden! Bonsai is een Japans woord dat ‘boom in pot’ betekent.

Deze Japanse Pinus Bonsai kunstboom is perfect voor het brengen van een rustige sfeer in uw woonkamer of kantoor. De bonsai meet 40 cm en wordt geleverd in een ovale pot gevuld met decoratieve kunstmos. Het is een van de beste vensterbankplanten van dit moment!

U kunt genieten van de schoonheid van de natuur zonder dat u tijd hoeft te besteden aan onderhoud. De kunst Cedar bonsai boom is ook een prachtige en onderhoudsvrije plant van slechts 32cm hoog. Snoeien, water geven en bemesten is niet nodig bij dit unieke decoratiestuk!

Kunst varen

De varen is een van de oudste planten ter wereld en werd jarenlang beschouwd als een stoffige, verouderde plant. Gelukkig is daar verandering in gekomen, want hij is nu weer helemaal terug!

De vrolijk kronkelende bladeren van kunstvarens kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Het is de perfecte decoratie voor in huis, in de vensterbank. Een groot deel wordt geleverd met een binnenpot, zodat u deze eenvoudig in een bijpassende sierpot kan plaatsen! 

De bladeren van de varen zullen u blijven verrassen. Ze hebben lichte kleurvariaties voor een realistische look, vol details. De levensechte varen kunstplant wordt geleverd met gedetailleerde groene bladeren die perfect passen in elk interieur en iedereen verrassen die uw huis of kantoorruimte betreedt!

Grasplant

Wil je een kleine kunstgrasplant kopen? Elk interieur heeft een unieke en mooie plant nodig. Toch zijn er planten die in elk interieur kunnen, zoals onze nep grasplant! Dit is de perfecte toevoeging voor elke kamer, want ook al is het nep, het ziet er nog steeds ongelooflijk echt uit.

Voor een goedkope maar elegante toevoeging aan je vensterbank, zet je deze kunstgrasplant in zijn eigen pot. Het is perfect voor elke woonkamer met ramen met open uitzicht!

Kunst siergras is een goed alternatief voor echte, levende planten. Het heeft geen water nodig en je kan het tentoonstellen in je vensterbank zonder je zorgen te maken of er al dan niet genoeg zonlicht is voor de plant om te overleven want kunstgras zal altijd in leven blijven!

Op zoek naar prachtige vensterbank planten?

Wil je je ruimte opvrolijken met prachtige kunstplanten die vandaag op de markt zijn, maar wil je niet te veel werk hebben om ze dagelijks te verzorgen? Overweeg dan de aanschaf van onze grote verscheidenheid aan realistisch ogende vensterbank kunstplanten die een vleugje natuurlijke schoonheid zullen toevoegen zonder dat u er voortdurend aandacht aan hoeft te besteden.

Vensterbankplanten zijn de perfecte manier om elk raam in uw huis, kantoor of kantoorruimte op te fleuren. Kies uit kunst vetplanten en cactussen die er echt uitzien, tot en met hun zachte textuur, levendige kleuren en zelfs ingebedde stenen voor een natuurlijk gevoel.