Verfkleuren combineren met kunstplanten

Kunstplanten dragen bij aan een botanische sfeer voor binnen en buiten. Ze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en hierdoor de ideale oplossing voor iedereen die niet over groene vingers beschikt. Het leuke aan kunstplanten is dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zowel binnen als buiten kun je hierdoor jouw eigen sfeer en uitstraling creëren. Zo kun je met kunstplanten binnen een modern interieur scheppen, maar kunstplanten misstaan daarnaast ook niet binnen een klassiek of vintage interieur. Bovendien kunnen kunstplanten met allerlei elementen gemixt worden, waaronder verfkleuren. In deze blog bieden we je inspiratie.

6977 1

Buiten verfkleuren combineren met kunstplanten

Kunstplanten hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn immers nauwelijks van echte planten te onderscheiden. Met behulp van buitenverf kun je interessante combinaties maken. Je kunt bijvoorbeeld de natuurlijke kleur van de kunstplanten combineren met een natuurlijke verfkleur. Voorzie bijvoorbeeld je schutting, terras, schuur of tuinhuis van een bruine of groene kleur. Hiervoor kun je gebruikmaken van een lak voor buiten, maar ook een gekleurde beits is een optie. Niet alleen kun je hiermee hout buiten verfraaien, maar je biedt tegelijkertijd bescherming. Natuurlijk kunnen ook stenen ondergronden buiten van deze kleur worden voorzien.

Met behulp van aardse en natuurlijke tinten kun je het effect van de kunstplanten zelf versterken. Je kunt er ook voor kiezen om de planten zelf meer te laten opvallen door ze te combineren met een neutrale tint. Goede voorbeelden van neutrale tinten zijn wit, grijs, taupe, beige, antraciet en crème. Deze kleuren vormen de achtergrond, waardoor de planten op de voorgrond kunnen treden. Hierdoor ontstaat een tijdloze look.

Je kunt daarnaast kiezen voor meer uitgesproken kleuren die complementair zijn aan de kleuren van de planten, bijvoorbeeld blauw, geel of oranje. Tot slot zijn contrasterende kleuren een optie, zodat je de kunstplanten extra kunt benadrukken. Ga voor een felle of diepe kleur of plaats met behulp van verf een aantal in het oog springende accenten.

Binnen verfkleuren combineren met kunstplanten

Ook binnen kun je met behulp van verfkleuren leuke combinaties maken met kunstplanten. Dit kun je doen door de kleuren op de muren aan te passen. Profiteer hierbij meteen van een muurverf aanbieding. Wederom zou je hierbij kunnen gaan voor natuurlijke kleuren zoals bruin en groen. Die passen niet alleen goed bij de kunstplanten, maar ze zorgen ook voor een ontspannen sfeer binnen ruimtes zoals je woonkamer, eetkamer of slaapkamer. We voelen ons fijn bij natuurlijke kleuren. Daarnaast zijn neutrale kleuren een optie, die dankzij hun neutraliteit zorgen voor rust binnen een vertrek.

Natuurlijk zijn ook complementaire kleuren een optie, wat ideaal is voor mensen die houden van meer extraverte kleuren maar waarbij alsnog een combinatie wordt gemaakt die aansluit op elkaar. Blauw, geel, oranje en zelfs paars: het kan allemaal op je muren. Natuurlijk hoef je jezelf niet te limiteren tot de muren. Je kunt bijvoorbeeld ook je deuren of kozijnen van een specifieke kleur voorzien om zo een mooie combinatie te laten ontstaan met je kunstplanten. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos.

Hoe kies je jouw verfkleuren?

Wanneer je al kunstplanten hebt, is het een stuk gemakkelijker om hier combinaties bij te verzinnen. Je eigen smaak is leidend. Kies voor kleuren die je aanspreken en vertrouw op je eigen gevoel. Je kunt daarbij gebruik maken van apps die je tonen hoe een kleur op de muur eruit komt te zien, waarbij je meteen ziet hoe de verfkleur het zal doen in combinatie met je kunstplanten. Wees niet bang om te experimenten, zodat jij de combinaties van je dromen ontdekt.