Waarom kiezen voor kunstplanten?

Huisplanten zorgen voor een prettige leef- of werkomgeving en zijn dan ook ontzettend populair. Maar als je geen groene vingers hebt of simpelweg geen tijd of zin hebt om planten te verzorgen, zijn kunstplanten een betere oplossing. Je kunt kunstplanten in huis en in je tuin zetten. Zo kun je altijd profiteren van een mooie groene omgeving, zonder dat je veel tijd en moeite kwijt bent aan onderhoud. Andere voordelen van kunstplanten zijn dat je kunt kiezen voor plantensoorten die niet goed groeien in ons klimaat, dat kunstplanten geen pollen verspreiden, en dat ze op de lange termijn een stuk voordeliger zijn. Bovendien zijn moderne kunstplanten bijna niet van echte planten te onderscheiden!

De voordelen van kunstplanten

  • Net echt. Kunstplanten zijn gemaakt van kunststof met textiel of (plantaardige) zijde als realisitische kopie van een gezonde plant zonder dode bloemen of dorre bladeren. Kunstbloemen en bloeiende planten, zoals een kunstorchidee, staan bovendien altijd in bloei! Een kunstplant ziet er dus altijd prachtig uit en de meeste mensen zien het verschil met een echte plant niet.
  • Geschikt voor elke locatie. Echte planten gedijen het best bij een bepaalde temperatuur en luchtvochtigheid. Bovendien hebben ze genoeg (maar ook weer niet te veel) licht nodig. Kunstplanten zijn geschikt voor vrijwel elke locatie, binnen en buiten. Een donker toilet, bijvoorbeeld, of een tochtige gang. Wil je jouw kunstplanten in direct zonlicht of buiten neerzetten? Kies dan wel voor uv-bestendige planten van goede kwaliteit, zodat de kleuren niet vervagen.
  • Geen pollen. Heb je hooikoorts? Kunstbloemen en -planten verspreiden geen pollen, waardoor jij geen last krijgt van een allergische reactie. Bovendien voorkom je zo stuifmeelvlekken.
  • Een van de grootste voordelen van kunstplanten is dat ze geen water, voeding of licht nodig hebben. Ze hebben dus maar zeer weinig onderhoud nodig – af en toe afstoffen is voldoende. Perfect als je veel reist of als je graag planten in je vakantiehuisje hebt staan.
  • Een kunstplant is in eerste instantie meestal een grotere investering dan een echte plant, maar daar staat tegenover dat een kunstplant zonder moeite jarenlang mee gaat. Als echte planten het bij jou in huis vaak niet lang overleven, is een kunstplant op de lange termijn een veel voordeliger keuze.
  • Kunstplanten in huis én in de tuin. Je kunt kunstplanten natuurlijk in huis zetten, maar ook voor buiten zijn er verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan tropische planten waarvoor het Nederlandse klimaat niet geschikt is, een tuin die ook in de winter stralend groen is, en altijd groene buxusheggen die nooit gesnoeid hoeven te worden. Kunstbomen en -planten voor buiten zijn uv-bestendig, waardoor ze ook mooi blijven als ze in de zon staan.

Kies jij ook voor kunstplanten in huis? Nu je weet waarom kiezen voor kunstplanten zo’n goed idee hebt, zal het ons niet verbazen als jij nu ook overtuigd bent van de voordelen van kunstplanten. Geniet van een altijd groene omgeving met onze ruime collectie kunstbloemen, kunstplanten en kunstbomen voor binnen en buiten. Laat je meteen inspireren!

Unieke kunstplanten

Niet van echt te onderscheiden