Wat zijn kunstplanten?

Kunstplanten zijn erg populair op kantoor, in de horeca en steeds meer bij mensen thuis. Kunstplanten hebben dan ook diverse voordelen ten opzichte van echte planten! Maar wat zijn kunstplanten nou precies? Het korte antwoord is dat kunstplanten er net zo uitzien als echte, levende planten, maar bestaan uit kunststof en kunstzijde. Hierdoor heeft een nepplant geen water en maar heel weinig onderhoud nodig. Ontdek hier meer over de verschillende aspecten van kunstplanten.

Waar zijn kunstplanten van gemaakt?

Kunstplanten zijn gemaakt van kunststof en kunstzijde, maar hebben toch een heel natuurlijke uitstraling. Van een afstandje zie je vaak niet dat je te maken hebt met een nepplant! Kunstzijde wordt namelijk gemaakt van cellulose, een natuurlijke grondstof die gewonnen wordt uit houtpulp. Dit materiaal is erg sterk en makkelijk te bewerken. Daardoor kunnen de takken, bladeren en bloemen van verschillende soorten planten erg realistisch worden nagemaakt. Kunstzijde is bovendien kleurvast en wordt vaak bedekt met een laagje dat beschermt tegen uv-straling. Toch kun je een kunstplant beter niet in de volle zon neerzetten – ook luxe kunstplanten zullen uiteindelijk verkleuren.

Luxe kunstplanten en goedkope kunstplanten

Kunstplanten zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen voor elke ruimte en elk budget. Zo kun je kiezen voor grote en kleine kunstplanten, groene en bloeiende kunstbomen, en vrolijke boeketten kunstbloemen. Omdat kunstbloemen veel langer mooi blijven dan echte snijbloemen, ben je er uiteindelijk een stuk voordeliger mee uit! Als je op zoek bent naar goedkope kunstplanten, kun je ook kiezen voor leuke vetplantjes, een orchidee die altijd in bloei staat, een kunstvaren of diverse losse takken om zelf in een pot te plaatsen.

Als je een groter budget hebt, kun je naar hartelust winkelen in ons assortiment luxe kunstplanten. Chique bonsais die niet van echt te onderscheiden zijn, complete buxusheggen en diverse mooie grote kamerplanten behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook ons luxe aanbod kunstbomen is zeer uitgebreid. Zo hebben we diverse kunstbomen van meer dan 3 meter hoog en bijvoorbeeld prachtige bloeiende wisteria’s. Vergeet ook de luxe plantenbakken niet!

Kunstplanten met en zonder pot

Je kunt kunstplanten kant en klaar met pot kopen of met een losse steel. Als de kunstplanten met pot verkocht worden, is de put vaak gevuld met cement om de plant vast te zetten en de pot te verzwaren. Zo weet je zeker dat deze niet gemakkelijk omvalt. Je kunt losse kunstplanten zelf in een pot of plantenbak doen. Vul daarvoor de pot eerst met  steekschuim of piepschuim en steek hier de steel van de plant in. Eventueel kun je de steel zelf inkorten door hier simpelweg een stukje af te knippen. Voor het mooiste effect werk je de pot af met een laagje potgrond, grind of (nep)mos.

Nu je meer weet over kunstplanten, kun je makkelijker jouw nieuwe planten uitzoeken. Neem snel een kijkje in ons assortiment luxe en goedkope kunstplanten en de bijbehorende accessoires!

Unieke kunstplanten

Niet van echt te onderscheiden