Een nep cactus: Groot, klein, trendy en levensecht

Je kunt niet zonder een cactus in huis! Dit kleine, prikkelende plantje is namelijk onwijs trending. Waarschijnlijk ook omdat het niet lastig is om een cactus te onderhouden. Tenslotte hebben ze weinig water nodig wat ideaal is voor de drukke plantenhouder, die nog weleens vergeet om ze water te geven. Ben je minder goed in het onderhouden van planten? Zelfs geen cactus? Dan is een nep cactus wellicht de oplossing!

Ook komend jaar blijft de nep cactus populair als kunstplant voor binnen. Tenslotte past een cactus eigenlijk in ieder type woning en is het bij uitstek het plantje om een dressoir, plank of bureau net wat extra’s te geven. Een kunst cactus kent daarnaast veel voordelen buiten het simpele feit dat je er geen omkijken naar hebt. Wat dacht je ervan dat een neppe cactus altijd mooi blijft? Hoe vaak je hem ook vergeet. Even afstoffen en hij is zo goed als nieuw!

Voordelen van een nep cactus

Een nepcactus is nauwelijks van echt te onderscheiden. Het is dan ook niet bepaald lastig om een cactus goed na te maken. Dat er veel vraag is naar kunstplanten werkt natuurlijk ook mee. Fabrikanten blijven zichzelf ontwikkelen en worden steeds beter in het namaken van planten. Zelfs op zo een manier dat ze niet van echt zijn te onderscheiden.

Een nepcactus heeft geen water nodig. Ideaal voor de mensen die geen groene vingers hebben, maar toch graag iets groens in huis hebben om de boel op te leuken. Met een nep cactus haal je dat beetje groen in huis, zonder dat je bezoek doorheeft dat het een kunstplant betreft.

Kunst cactus vs. echte cactus

Maar een echte cactus is al zo makkelijk te onderhouden, waarom zou je dan voor een kunstplant gaan? Het klopt dat een echte cactus goed te onderhouden is. Cactussen hebben tenslotte van nature weinig water nodig. Echter kan zelfs een gezonde cactus dor en bruin worden. Je kunt het plantje teveel water geven, maar ook te weinig. Ook in vochtige ruimten is het niet handig om een cactus te plaatsen. Zonde, want juist deze plant staat zo onwijs leuk naast de wasbak.
In deze gevallen is een nep cactus dus de oplossing. Je hoeft deze geen water te geven, hij verliest nooit zijn kleur en je kan hem kwijt in iedere mogelijke ruimte. Ook in de badkamer of keuken.

Grote cactus

Een grote cactus kun je gemakkelijk kwijt op de tafel, maar ook in die ene kale hoek in de woonruimte. Dit zorgt voor wat extra groen en geeft een moderne/ industriële uitstraling. Middelgrote cactussen kun je kwijt op je bureau, of wat je dacht je van op het aanrecht? Ook in de hal misstaat een grote cactus niet. Tenslotte is dit de ruimte waar je al je bezoek ontvangt. Met een mooie, grote cactus laat je direct indruk achter en niemand die zit dat het kunst is. Hoe leuk is dat? Daarnaast kun je, mocht je willen afwisselen, de plant gewoon een ander plekje geven. Zelfs al staat hij in de schuur; een nep cactus blijft perfect!

Kleine cactus

Een kleine cactus kun je eigenlijk overal wel kwijt. Oké, misschien niet op de vloer. Het blijft natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen de nep cactus kan blijven zien. Je kunt kleine cactussen gebruiken als decoratie op een bureau, bijzettafel of om wat extra’s te geven aan een leuke foto op het dressoir. Met hangcactussen accentueer je een schilderij, foto of vul je een lege plek aan de muur. Het zijn schattige, vrolijke plantjes die zelfs in de kinderkamer niet misstaan. Nog een voordeel: je zal jezelf er niet snel aan prikken. Hoe realistisch de cactus ook lijkt.

Levensecht en veelzijdig

Een nep cactus in huis kent alleen maar voordelen! De plant is levensecht en veelzijdig. Je hoeft niet na te denken over hoevaak (en hoeveel) je water geeft en je hebt een permanente sfeermaker in je woning die nooit kapot of doodgaat.

Ideaal voor als je geen tijd of feeling hebt voor dure, echte planten, maar toch graag wat groen in je woning wil hebben, of als je een (kinder)kamer wat wil opleuken zonder het bijkomende prikgevaar. Met een grote kunstcactus maak je indruk op je bezoek, daar waar de kleine cactussen accentueren en voor net dat beetje sfeer zorgen. Met een kunstplant haal je de feeling van echte planten in huis. Zelfs als je absoluut geen groene vingers hebt!

Grote en kleine nep cactussen

Niet van echt te onderscheiden